CM projects
CM projects

6 tips voor een goede werksfeer

Schrijver

admin

Onderwerp Werkgevers
Gepubliceerd op

februari 17, 2023

Een goede werksfeer is erg belangrijk. Mensen brengen tenslotte veel tijd door op het werk. Over het algemeen kan een goede werksfeer bijdragen aan een gezonde en positieve bedrijfscultuur, wat resulteert in positievere werkervaring voor medewerkers en daarnaast een hogere productiviteit en winstgevendheid voor het bedrijf. Een goede werksfeer is daarom voor zowel de werkgever als werknemer van groot belang.

Waarom is een goede werksfeer belangrijk?

Een goede werksfeer draagt op een positieve manier bij aan de productiviteit, motivatie en het algemene welzijn van werknemers. Werknemers die zich comfortabel voelen op het werk zijn ook meer betrokken bij het bedrijf en zijn minder snel geneigd op zoek te gaan naar een andere baan. Dit kan leiden tot lagere verzuimcijfers en minder verloop in personeel.

De werksfeer draagt ook bij aan een positieve bedrijfscultuur en gevoel van samenwerking en teamwork. Dit kan de communicatie en samenwerking tussen medewerkers verbeteren, wat op zijn beurt kan leiden tot meer creativiteit en innovatie op de werkplek.

Een prettige werksfeer is goed voor de gezondheid van je medewerkers. Werknemers die zich prettig voelen, hebben de neiging om een betere balans tussen werk en privé te hebben en hebben minder kans op een burn-out of andere psychische klachten.

Goede werksfeer tips:

We weten nu dat het belangrijk is om een goede werksfeer te hebben, maar hoe bereik je dit? CM werkt heeft voor jou als werkgever een aantal tips voor het creëren van een goede werksfeer.

  1. Zorg er voordat er een open communicatie is tussen leidinggevenden en werknemers, waardoor er een gevoel van vertrouwen ontstaat.
  2. Betrokkenheid en vertrouwen: laat werknemers zien dat hun arbeid er toe doet. Stimuleer de prestaties en waardeer verschillende bijdragen.
  3. Houd een open oog voor veranderingen: Blijf op de hoogte van nieuwe trends en technologie, zodat werknemers hun werk kunnen leiden en creatiever kunnen uitvoeren.
  4. Bevorder plezier op de werkplek: Organiseer regelmatig teambuildingsactiviteiten en ludieke evenementen om het team dichter bij elkaar te brengen.
  5. Maak ruimte voor individuele behoeften: Geef werknemers de vrijheid om hun werk op hun eigen manier te doen. Wissel met flexibele werkuren en afstand vergaderingen.
  6. Creëer een veilige omgeving: Wees een voorbeeld voor de rust en respecteer elkaars comfortzone. Regelmatige gesprekken over onderwerpen zoals diversiteit en inclusiviteit helpen om een ​​duurzame inclusieve cultuur op de werkplek te creëren. Zorg dat er een vertrouwenspersoon is waar je werknemers bij terecht kunnen.

Hulp nodig bij het werven van nieuwe werknemers? Wij kunnen je helpen.