CM projects
CM projects

Werken zonder stress, zo doe je dat:

Schrijver

admin

Onderwerp Werknemers
Gepubliceerd op

oktober 21, 2021

Werken zonder stress is iets waar veel mensen naar streven. Werk gerelateerde stress kan namelijk leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, zowel fysiek als mentaal. Wil jij ook leren hoe je kunt werken zonder stress? Hieronder geven we je een aantal tips!

Hoe kan je werken zonder stress?

  1. Stel grenzen: Zorg ervoor dat je duidelijke grenzen stelt voor wat er gedaan moet worden en wat niet. Begin bijvoorbeeld door te geven wat je waarschijnlijk bent, waar je aan wilt werken en hoeveel tijd je nodig hebt.
  2. Organiseer je werk: Maak een lijst met al je taken en wie er verantwoordelijk is voor elke taak. Plan ook om zelfs pauzes in te lassen om je werk te organiseren en te ontspannen.
  3. Neem rust: zorg ervoor dat u voldoende slaapt, eet en beweegt. Slapen en gezonde voeding helpen bij het herleiden van stressniveaus.
  4. Blijf positief: Probeer je niet te veel te focussen op wat niet goed gaat, maar kijk elke dag naar wat wel goed gaat!
  5. Zorg voor balans: Neem time-outs om jezelf te heroverwegen en hernieuwde energie te krijgen. Doe activiteiten die je leuk vindt om je stressniveau te verlagen, zoals sporten, mediteren of lezen.
  6. Plannen, plannen, plannen: Een goede planning is belangrijk om stress te voorkomen. Door te plannen, weet je wat je te wachten staat en voorkom je stress tegen het einde van een deadline. Maak een lijst van de taken die je moet voltooien en plan je dag zorgvuldig. Laat ook ruimte voor onvoorziene omstandigheden.
  7. Zorg voor een opgeruimde werkplek: Rust in je huis betekent rust in je hoofd, dat geldt ook voor je werkplek! Verwijder onnodige rommel en organiseer je bureau en kantoorruimte. Dit kan helpen om een ​​gevoel van kalmte en controle te creëren, wat belangrijk is voor het voorkomen van stress.
  8. Communiceer effectief: Wees duidelijk en beknopt bij het communiceren met collega’s en leidinggevenden en zorg ervoor dat je begrijpt wat er van je wordt verwacht. Communicatie kan ook helpen bij het oplossen van problemen en het voorkomen van misverstanden, wat op zijn beurt weer kan leiden tot minder stress. En je houdt meer tijd over! Een win-win situatie dus.
  9. Leef gezond: Misschien denk je nu, ‘Wat heeft mijn levensstijl met stress te maken?’, toch heeft dit wel degelijk invloed op je algehele welzijn. Gezond eten, regelmatig bewegen en voldoende slapen kan helpen om je fysieke en mentale gezondheid te verbeteren. Hierdoor kun je beter met stressvolle situaties omgaan.
  10. Vraag om hulp: Open en effectieve communicatie wanneer je stress ervaart is erg belangrijk. Het is voor anderen niet altijd zichtbaar dat iemand stress ervaart. Wanneer je stress uitspreekt naar je collega’s of je manager, kunnen zij wellicht wat taken van je overnemen om de werkdruk wat te verlichten voor je.

Een andere conclusie kan zijn dat je toch op zoek wil naar een nieuwe baan. Mocht jij toe zijn aan een nieuwe uitdaging, bekijk dan zeker eens onze vacatures! Staat jouw droombaan hier nog niet tussen? Schrijf je dan bij ons in als werkzoekende en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.